• Implanti kod nas nisu luksuz

    Otkrijte efikasan i trajan način za rekonstrukciju vaših zuba uz podršku vrhunskog tima stručnjaka.

    ZAKAŽITE PREGLED
    Stomatoloska ordinacija vunjak dental clinic ugradjivanje implanta

IMPLANTI

Poslednjih godina, implantologija kao grana stomatologije je značajno napredovala kao visoko specijalizovana tehnika. Uspešnost ugradnje zubnih implantata danas je po statistici preko 96%, što daje pacijentima mogućnost da posle ugradnje nastave normalno funkcionisanje kao i sa svojim prirodnim zubima. Dentalni tj zubni implanti u današnje vreme postaju rešenje na koje prvo pomislimo prilikom gubitka jednog zuba, nekoliko zuba ili cele bezube vilice.

EFIKASAN I TRAJAN NAČIN ZA REKONSTRUKCIJU VAŠIH ZUBA

Zubni implant se sastoji od 2 dela, prvog dela koji se ugradjuje u kost u vidu titanijumskog zavrtnja i imitira koren zuba i drugog, kruničnog dela koji imitira krunicu brušenog zuba koji je spreman da bude nosač definitivnog protetskog rada: krunice, mosta, itd.

U nekim situacijama, implant može odmah zameniti nedostajući zub. Na primer, u slučaju nezgode i izbijanja nekog od frontalnih zuba bez oštećenja vilične kosti, implant je način da se osmeh vrati na stanje pre nezgode za samo nekoliko sati uz postavljanje privremene krunice na implantu.

INDIKACIJE ZA POSTAVLJANJE IMPLANTA

Sa velikim tehnološkim napretkom u poslednjih nekoliko godina, značajno se povećao broj situacija indikovanih za ugradnju implantata, a sama intervencija je postala uobičajena i dostupna.

Dobro je znati: Ugradnja implanta je hirurška intervencija koja je najčešće jednostavna i potpuno bezbolna. Izvodi se u lokalnoj anesteziji, kao i lečenje karijesa. Da bi se ugradili zubni implanti potrebno je pravilno hirurško planiranje i priprema pacijenta. Jedan od zlatnih standarda danas je obavezna izrada 3D ortopana ili CBCT snimka željene regije. Na osnovu tih snimaka dobijamo informacije o visini i širini kosti što nam dalje odredjuje dimenzije implanta.

Važna napomena

Naš oralni hirurg je u svakom trenutku spreman da Vam izadje u susret i da Vam dodatno objasni sve što Vam nije jasno odnosno da Vam ukloni svaku nedoumicu.

Kontaktirajte nas

    © Copyright - Stomatološka ordinacija "Vunjak tim" 2018