Fasete (viniri) predstavljaju najsavremeniji vid estetske stomatologije i potpuno bezbolan način ulepšavanja Vašeg osmeha. Imajući u vidu pozitivan psiholoski efekat na okolinu i doprinos ličnoj satisfakciji ujedno su i jedno od najboljih ulaganja u kvalitet života koje vam stoji na raspolaganju.

Fasete mogu biti izradjene od kompozitnog ili keramičkog materijala, sa prethodnim brušenjem zuba ili bez – non prep ( bez prethodne peparacije zuba). Postavljaju se samo na prednju stranu zuba, i fiksiraju adhezivnom tehnikom – namenskim lepkovima za kompozitne materijale.

U uslovima dobre i kontrolisane oralne higijene vek vinira je neograničen.

Pored izuzetnih fizičkih i estetskih rezultata još jedna karakteristika vinira je njihova biokompatibilnost –  izradom i postavkom tkiva usne usne duplje, desni, gledj, zubna pulpa, ne trpe nikakvu promenu.

Čuvanje čvrstih zubnh tkiva tokom svih terapijskih procedura i minimalno invazivni zahvati su zlatni standard savremene stomatologije.

Non-prep viniri (pristup bez i najmanjeg brušenja zuba) čuvaju gledj zuba kao njegov najvredniji deo. Jednom izbrušenu gledj nemoguće je vratiti a pri tom se narušavaju biološki procesi u zubu važni za ukupno zdravlje zuba i vilice.

Indikacije za Non-prep vinire:

  1. Promena boje, oblika ili veličine zuba
  2. Tetraciklinska prebojenost zuba
  3. Dijasteme (razmaci) izmedju zuba
  4. Istrošeni i istanjeni zubi
  5. Blaga teskoba
  6. Podmladjivanje ostarelih, izreckanih i prebojenih zuba bez sjaja

Ne potcenjujte moć svog osmeha. On doslovno može promeniti Vaš život!