Zubni implanti su inovativno rešenje koje se sve više koristi u savremenoj stomatologiji. Njihova upotreba prilikom rekonstrukcije zubnih nizova i poboljšanja osmeha je često najbolji izbor. Postavljanje implantata zahteva detaljan plan, temeljnu pripremu i naprednu tehniku da bi se dobio besprekoran rezultat. Ipak, i dalje postoji mali rizik od odbacivanja implanta.

Zašto izabrati implant?

Pre svega, pacijent mora biti detaljno informisan kako bi mogao doneti odluku u skladu sa svojim željama i realnim mogućnostima. Suštinski, ugradnja zubnog implanta je tehnika kojom se nadomešćuje koren nedostajućeg zuba. Nekada kao revolucija, a danas kao standard, zubni implant je najčešće najbolji izbor prilikom rekonstrukcije zuba i osmeha.

Zubni implant je trajno rešenje i nudi istu efikasnost žvakanja kao i prirodni zubi uz vrlo mali rizik. Odluka o ugradnji implanta može direktno uticati na to da li ćete imati fiksnu nadoknadu (krunicu , most…) ili mobilnu nadoknadu (parcijalnu ili totalnu protezu) čime se potpuno menja način, komfor i kvalitet života.

Treba znati da ne postoji idealno doba za postavljanje implanta, sve dok telo i zdravstveno stanje daju podršku hirurškoj proceduri, a to je do više od 70 godina starosti.

Šta izaziva odbacivanje zubnih implanta?

Pregled i analiza se sprovode da bi se procenili rizici od infekcije , biokompatibilnost i stanje tkiva pacijenta , kako bi se odlučili za najbolji plan terapije i tehniku implantacije . Svrha ove procedure je da garantuje uspeh implanta. Zubni implant je izrađen od titanijuma , materijala koji je naučno dokazano biokompatibilan sa ljudskim tkivom, tako da tkiva to ne smatraju stranim telom. Na taj način, rizik od odbacivanja implanta je izuzetno mali . ipak, priprema je obavezna i uvek se moraju preduzeti neophodne mere predostrožnosti kako bi se izbegle neočekivane reakcije. Uglavnom, stopa uspeha zubnih implanta je preko 95%.

Da biste saznali više o implantima i različitim tehnikama njihove ugradnje zakažite konsultaciju kod oralnog hirurga stomatološke ordinacije Vunjak tim.