Non- prep fasete

Fasete (viniri) predstavljaju najsavremeniji vid estetske stomatologije i potpuno bezbolan način ulepšavanja Vašeg osmeha. Imajući u vidu pozitivan psiholoski efekat na okolinu i doprinos ličnoj satisfakciji ujedno su i jedno od najboljih ulaganja u kvalitet života koje vam stoji na raspolaganju.
 
Fasete mogu biti izradjene od kompozitnog ili keramičkog materijala, sa prethodnim brušenjem zuba ili bez – non prep ( bez prethodne peparacije zuba). Postavljaju se samo na prednju stranu zuba, i fiksiraju adhezivnom tehnikom – namenskim lepkovima za kompozitne materijale. 
 
U uslovima dobre i kontrolisane oralne higijene vek vinira je neograničen.
 
Pored izuzetnih fizičkih i estetskih rezultata još jedna karakteristika vinira je njihova biokompatibilnost –  izradom i postavkom tkiva usne usne duplje, desni, gledj, zubna pulpa, ne trpe nikakvu promenu. 
 
Čuvanje čvrstih zubnh tkiva tokom svih terapijskih procedura i minimalno invazivni zahvati su zlatni standard savremene stomatologije. 
 
Non-prep viniri (pristup bez i najmanjeg brušenja zuba) čuvaju gledj zuba kao njegov najvredniji deo. Jednom izbrušenu gledj nemoguće je vratiti a pri tom se narušavaju biološki procesi u zubu važni za ukupno zdravlje zuba i vilice.
 
Indikacije za Non-prep vinire: 
   1. Promena boje, oblika ili veličine zuba
   2. Tetraciklinska prebojenost zuba
   3. Dijasteme (razmaci) izmedju zuba
   4. Istrošeni i istanjeni zubi
   5. Blaga teskoba 
   6. Podmladjivanje ostarelih, izreckanih i prebojenih zuba bez sjaja
 
Ne potcenjujte moć svog osmeha. On doslovno može promeniti Vaš život